Kategorije

Impresum

PCE Grupa d.o.o.
Kolarova br. 17
SRB-21470 Bački Petrovac

tel.: +381 (0)21 782 612

       +381 (0)21 782 622

fax.:+381 (0)21 780 625

email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Izmena valuteSR2003 - Češalj za debljinu mokrog premaza (ABS)

Merni raspon: 25-900 µm
Koraci: 25 µm
Koristi se za proveru debljine premaza mokre boje, emajla, arhitektonskih premaza, lakova, u hemijskoj industriji, ili neki drugi premaz koji je nanešen na glatku površinu.
Sa isporukom Standardni do 1000g za 5,00 €
Prodajna cena5,04 €
Prodajna cena bez PDV-a4,20 €
Iznos PDV-a0,84 €
Opis

SR2003 - Češalj za debljinu mokrog premaza (ABS)

Urezani merači (češljevi) su jednostavni i jeftini uređaji za merenje debljine vlažnog filma premaza koji se koriste u slučajevima kada zadovoljavaju aproksimativne vrednosti debljine. Mogu biti izrađeni od različitog materijala kao što su nerđajući čelik, aluminijum i plastika i mogu biti različitih oblika: kvadratni, pravougaoni, trouglasti, šestougaoni itd. Postupak merenja debljine mokrog sloja premaza sastoji se u vertikalnom postavljanju merača na površinu na koju je naneseno premazno sredstvo, tako da se dva krajnja zuba merača oslone na podlogu na kojoj se vrši merenje. Očitavanje debljine mokrog sloja premaza odnosi se na vrednost očitanu između prvog nižeg zuba koji nije obeležen bojom i prvog višeg obeleženog bojom. Merenja se izovode u skladu sa normama ISO 2808-7B, ASTM D 4414-A te BS 3900-C5-7B.

Primena: Koristi se za proveru debljine premaza mokre boje, emajla, arhitektonskih premaza, lakova, u hemijskoj industriji, ili neki drugi premaz koji je nanešen na glatku površinu.

Specifikacija:

Merni raspon: 25-900 µm
Koraci: 25 µm
Postupak merenja:
1. Izaberete odgovarajući češalj prema približno procenjenoj debljini.
2. Držite češalj vertiklano na površini premaza kojeg treba meriti.
3. Pritisnite u premaz da češalj stane na podlogu.
4. Debljina mokrog sloja je između najvišeg zuba koji je obložen bojom i sldećeg (višeg) zuba koji je ostao nepokriven bojom.

Partneri  Njemački  Engleski  Hrvatski  BiH  Srpski

DualtempPRO

Kontaktni i beskontaktni termometar sa sertifikatom za merenje prema HACCP-u. Pogodan za prehrambenu industriju, hotelijerstvo, trgovinu, restorane, kantine, pekare....

Termometri za HACCP

Termometri

PDF prospekt << klikni

Dostmann Electronic

 


 

TFA Katalog 2017/2018

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.